Στην «Καινή Διαθήκη» βρίσκεται η λύση στο πρόβλημα των βιβλίων!

Γνωρίζεις φυσικά ότι το Υπουργείο Θρησκευμάτων κατάντησε να μην έχει βιβλία να μοιράσει στους μαθητές. Κατάφερε όλη αυτή η ομάδα, που έχει κάνει σημαία της την Αξιολόγηση και την αναζήτηση των Ικανών, να αποτύχει εκεί που άλλα, παλιότερα team δεν είχαν κανένα πρόβλημα (και αν φέρεις στο μυαλό σου μερικά από τα πρόσωπα που πέρασαν από κει… ε! δεν τους λες και τους πιο πετυχημένους!)

Επειδή όμως δεν υπάρχει πρόβλημα που να μην βρίσκει τη λύση του μέσα από τα ιερά κείμενα, είπα να ξεσκονίσω το «καλό βιβλίο» για να δω τι λέει για το ζήτημα των βιβλίων. Η απάντηση είναι όντως εκεί μέσα και αρκεί μια μικρή αλλαγή στις λέξεις για να αποκαλυφθεί. Για να δούμε:

1 Εκείνες τις ημέρες, επειδή πάλι ήταν πολύ πλήθος και δεν είχαν τι να διαβάσουν, προσκάλεσε τους καθηγητές και τους λέει: 

2 «Σπλαχνίζομαι το πλήθος, γιατί ήδη τρεις ημέρες μένουν κοντά μου και δεν έχουν τι να διαβάσουν.

3 Και αν τους απολύσω αδιάβαστους για τον οίκο τους, θα τα ξεχάσουν κατά το δρόμο. Και μάλιστα μερικοί από αυτούς έχουν έρθει από μακριά» (λόγω συγχωνεύσεων).

4 Και του αποκρίθηκαν οι καθηγητές: «Από πού θα δυνηθεί κανείς να βρει βιβλία για τούτους εδώ στην ερημιά;» 

5 Και τους ρώτησε: «Πόσα βιβλία έχετε;» Εκείνοι είπαν: «Εφτά».

6 Και παραγγέλλει στο πλήθος να καθήσουν όπου βρουν (γιατί θρανία, μετά την κατάργηση του ΟΣΚ, δεν υπάρχουν). Και αφού έλαβε τα εφτά βιβλία και ευχαρίστησε το Θεό, τα φωτοτύπησε και έδινε στους καθηγητές για να τα παραθέτουν, και τα παράθεσαν στο πλήθος.

7 Και είχαν και λίγα DVD. Και αφού τα ευλόγησε, είπε και αυτά να παραθέσουν.

8 Και διάβασαν και έμαθαν, και σήκωσαν και περισσεύματα φωτοτυπιών, εφτά μεγάλα καλάθια.

9 Και ήταν περίπου τέσσερις χιλιάδες. Και μετά τους απόλυσε (τους καθηγητές…).

Είδες λοιπόν?

Πάρε τώρα τη σχολική σου τσάντα και προχώρα. Η Πίστη σου σε έσωσε!!!

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: