Μας ψεκάζουν? Ναι!

Πόση υπομονή μπορεί να δείξει ένας δάσκαλος? Θεωρητικά άπειρη, και αυτό φροντίζω να εφαρμόζω στην τάξη με τα παιδιά μου. Τι να κάνω όμως με κείνους που έφυγαν απ’τα μαθητικά θρανία και ξέχασαν όλα όσα ήλπιζα να είχαν μάθει? Πόση υπομονή να έχεις με ανθρώπους που επιμένουν να λογαριάζουν σα μοναδικό κριτήριο αλήθειας «αυτό που λένε οι περισσότεροι»?

contrailsΣτο μικρό αυτό σημείωμα δεν θα σου κάνω μάθημα. Θα μιλήσω με την ήττα μου, με τον απίστευτο εκνευρισμό και την απογοήτευση για την ανθρώπινη νοημοσύνη που μου προκαλεί το θέμα. Άκου να δεις λοιπόν, επειδή όλη αυτή η ιστορία με το «μας ψεκάζουν» αρχίζει και γίνεται γελοία. Αεροψεκασμοί γίνονται εδώ και πολλά χρόνια. Είναι έξυπνο αν το σκεφτείς. Κάποια στιγμή οι άνθρωποι σκέφτηκαν ότι αντί να ψεκάζουν με τον «παραδοσιακό» τρόπο, θα μπορούσαν –όταν έχουν να κάνουν με μεγάλες εκτάσεις- να ψεκάζουν από ψηλά, κι αυτό σημαίνει με μηχανές που πετάνε. Αυτό γίνεται κυρίως με ελικόπτερα ή αεροπλάνα που πετούν χαμηλά. Είναι επικίνδυνες για τον άνθρωπο οι ουσίες που ψεκάζονται? Προφανώς, κάποιες απ’αυτές είναι, και γι’αυτό χρειάζεται προσοχή στις ανακοινώσεις των αρμόδιων υπηρεσιών για το πότε και πού διενεργούνται οι ψεκασμοί (δεν θα ήθελες να βρεθείς στο μέσο μιας «θύελλας» από εντομοκτόνα ας πούμε). Το καλύψαμε το θέμα?

Φυσικά και όχι. Ξέρω ότι δεν μιλάς γι’αυτό. Μιλάς για τους περιβόητους ψεκασμούς που πραγματοποιούνται «εκεί ψηλά», τους σχεδιασμένους μυστικά(!) από κείνους που είναι «εκεί ψηλά» (ή «εκεί έξω») και που ανάλογα με την περίσταση είναι οι αμερικάνοι, οι γερμανοί, οι εβραίοι, οι κομμουνιστές, οι ομοφυλόφιλοι, οι εξωγήινοι, ο κακός-χωρίς-όνομα. Η «κοινή γνώμη» θεωρεί βέβαιο ότι οι ψεκασμοί αυτοί μας στερούν τη δυνατότητα να κάνουμε παιδιά, να αλλάζουμε κανάλια, να ζούμε μέχρι τα 71, να ανατρέπουμε τα μνημόνια έτσι με τον τσαμπουκά γιατί τέτοιοι τύποι θεριακλήδες είμαστε (ποιοι άραγε?).

Ε λοιπόν, για μια φορά ακόμη η «κοινή γνώμη» χτύπησε διάνα. Έτσι όπως είχε δίκιο για όλα τα ζητήματα για τα οποία εκφράστηκε μέσω των μεσημεριανών εκπομπών, έτσι και σ’αυτό έχει απόλυτο δίκιο. Τα αεροσκάφη που πετούν «εκεί ψηλά» πράγματι μας ψεκάζουν. Μάλιστα μας ψεκάζουν με ένα από τα πιο ισχυρά χημικά που υπάρχουν. Μια ουσία που μπορεί να δώσει και να πάρει τη Ζωή. Το πανίσχυρο αυτό μόριο λέγεται οξείδιο του υδρογόνου και είναι υπεύθυνο –με πολλούς τρόπους- για αμέτρητους θανάτους. Πρόσεχε λοιπόν, κι εκεί που θα πας να αγοράσεις το «ΠΘ» την Κυριακή, κράτα και καμιά ομπρέλα…

UPDATE

Ο ακροδεξιός (συνωμοσιολόγος και αρνητής του Ολοκαυτώματος) εικονογράφος David Dees έφτιαξε ένα ψηφιακό κολάζ σχετικό με το θέμα, παίρνοντας μια πραγματική φωτογραφία από ρεπορτάζ για κινητοποίηση πιλότων σε σχέση με τα εργασιακά τους. Η πραγματική είδηση (αυτή της κινητοποίησης) δεν ξέρω πόσο κυκλοφόρησε και ποιος έμαθε τι έγινε τελικά με τα αιτήματα των πιλότων. Το ανόητο photomanipulation (που για σατιρικό ίσως θα έστεκε καλύτερα) πάντως διαδόθηκε πλατιά, και μάλιστα στα ελληνικά social media το είδαμε συνοδευόμενο από την παρακάτω λεζάντα:

«ΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΒΡΩΜΟΚΑΝΑΛΑ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ! ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!»

Φυσικά! Καλή συνωμοσία χωρίς σιωνιστές δεν γίνεται, και χρέος μας είναι να «διαδίδουμε τις μεθοδεύσεις τους». Δεν σχολιάζω γιατί θα μιλήσω άσχημα…

Advertisements

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: